Vakantie!!!

VAKANTIE!

Net Jules opgehaald van school. Nu hebben alle kids schoolvakantie!

Louise heeft natuurlijk een tussenjaar gehad, maar haar lessen van de vooropleiding dans in Amsterdam gingen gewoon door, zes dagen per week. Tot Corona daar een einde aan maakte, daarna gingen ze via ZOOM nog wel door, maar lang niet alle lessen en ook niet zes dagen per week.

Nu is het ook zomervakantie bij de vooropleiding en na de zomer keert Lo daar niet meer terug omdat ze, zoals we inmiddels allemaal wel weten, zal starten aan het Engelstalige HBO Dance Arts in Context, Contemporary Urban, Choreography. Een hele mond vol.

Hiervoor gaat ze op kamers, want een reistijd van zes uur per dag zagen we niet zo zitten. School, Rust, Werken. Dat is haar nieuwe leven straks, als kersverse nieuwe inwoner van Tilburg.

Mesika heeft haar 3e jaar bij Focus super mooi afgerond. School was onder de indruk van Mesika in Corona tijd. Altijd al haar werk af, ruim voor de deadline, met maximale input en inzet. Ook haar stage voor de quarantaine periode en recent deed ze zo goed dat we alleen maar lovende berichten terug kregen van school en de stage locaties. Zó ontzettend trots op Mesika! Ze heeft het afgelopen jaar ook heel hard aan zichzelf gewerkt en zit inmiddels wat lekkerder in haar velletje.

Mesika wil heel graag verder met een entree opleiding na haar laatste jaar Praktijkonderwijs. Gezien de doorzetter die ze is, zien we dit ook wel gebeuren. We zullen haar in ieder geval het aankomende jaar weer waar nodig steunen en altijd aanmoedigen omdat doel te bereiken!

Mariëlla is over naar Havo 4 alweer! Wajoo! Wat gaat dat hard!

Ze haalt altijd prachtige cijfers en hoeft daar eigenlijk maar weinig voor te doen. De leerkrachten lopen met haar weg alleen het contact met andere leerlingen blijft minimaal, maar dat mist ze helemaal niet. Wat dat betreft zit dit toppertje gewoon anders in elkaar dan jij en ik.

Ze is ook op Ski vakantie geweest naar Italië. Vlak voor daar de boel dicht ging ivm Corona. Ze heeft er geen Corona opgelopen maar hield er wel een verdraaide knie aan over. Op de laatste dag een uur voor vertrek naar huis. Gelukkig heeft ze wel lekker kunnen Skiën dus! Ze heeft een tijdje op krukken gelopen bij thuiskomst, maar inmiddels is dat weer helemaal in orde.

Ons punt is, voor een huismus als Mariëlla, zo onsportief als ze is, heeft ze dit maar wel mooi gedaan! Ze heeft zelf gekozen om zich aan te melden voor het reisje, had geen gezellige buddy zoals de rest van de kinderen die gingen. Ze ging met kinderen van school, maar toch eigenlijk ook alleen. En ze heeft zichzelf daar aangemeld voor lessen, die ook gedaan en de hele week op ski's gestaan! Helaas heeft ze geen foto's gemaakt want al de eerste dag hield haar iPhone ermee op...

De corona tijd viel haar zwaar. Waar we eigenlijk nooit issues hebben met huiswerk of cijfers werden we nu dagelijks gebeld en gemaild: Geen huiswerk ingeleverd, niet aanwezig in de digtale classrooms. Elke dag. Uiteindelijk werd er besloten dat Mariëlla 1x per week een ochtend naar school zou gaan en dan werd in die ochtend alles gepland voor en met haar, tot de volgende week.  Vanaf dat moment ging het wel wat beter, maar nog steeds niet ideaal. Mariëlla doet graag haar best voor 'iemand,' maar als die iemand een virtueel persoon wordt dan is haar motivatie nul.

Voor Mariëlla is naar school gaan, en interactie met docenten echt nodig om te doen wat er van haar verwacht wordt. Vanaf september is dat hopelijk gewoon weer aan de orde van de dag. Ze gaat dus naar het 4e jaar van de Havo en dat zal ze in Alkmaar gaan doen!

Tharanika heeft dit jaar keihard gewerkt. Gymnasium in combinatie met dansen in Amsterdam bij de 5 O'Clock Juniors. Ook aan zichzelf en haar faalangst (met een 15 op een schaal van 10) heeft zij, en nog steeds, dagelijks gewerkt.

Uiteindelijk moest er een keuze gemaakt worden. Bij de Juniors kon ze niet blijven omdat ze daar te oud voor is geworden. Dus dan zou ze doorstromen naar de Teens, maar dat zag ze niet zitten ivm de zeer hoge werkdruk die zij van school ervaart, want de Teens groep lest 4 dagen per week.

Ze heeft serieus overwogen dan maar te stoppen met dansen.

Na heel veel soul searching, gesprekken en ook een beetje aanmoediging van haar zussen en ons kwam ze tot de conclusie dat ze dansen eigenlijk niet op wil geven. Om deze reden heeft ze haar plekje bij de Teens geaccepteerd en besloten om ipv dansen dan school maar een tandje naar beneden te zetten.

Voor meer rust voor haar zelf en toch kunnen blijven doen wat haar gelukkig maakt heeft Tharanika gekozen, met onze volledige aanmoediging en steun(!), om naar de Havo te gaan. Ze begint na de vakantie bij Huygens aan Havo 3.

Jules gaat na de vakantie naar zijn 2e jaar bij juf Riemie.

Hij heeft nu één jaar vrije school gedaan en is daar zo gelukkig!

Wij staan nog elke dag achter onze keuze voor deze school, ook iets wat super fijn is, want ja, had in de praktijk natuurlijk tegen kunnen vallen. Maar niets van dat alles. Het is alles en meer gebleken van wat we hoopten!

Jules is nu vijf en heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt dit jaar. Hij kan zich veel beter uiten wat resulteert in een vrijwel altijd goedgehumeurd kind dat bovendien ook veel beter luistert dan een jaar geleden. De terrible two's en three's hebben we nu echt ruim achter ons gelaten en we kunnen bijna niet wachten om te zien hoe hij zich verder ontplooit. Bijnaaa, want eigenlijk gaat t allemaal al veel  te snel.

En daar zijn we dan: De oudste naar t HBO, de jongste naar de 2e kleuterklas en nog drie kanjers op t voortgezet onderwijs.

Nu eerst genieten van de Zomervakantie! Heerlijk!

Dááág wekker!

 

Fijne zomervakantie iedereen!